Hoe schrijf je een email die de aandacht trekt?

Ken je dat? Je hebt veel tijd gestopt in het schrijven van een email naar je doelgroep om je nieuwe diensten of product onder de aandacht te brengen. Maar wat blijkt de email wordt nauwelijks geopend of genereert bijna geen kliks. Hoe kan dat nou, je hebt er zo zorgvuldig aan gewerkt. Hoe zorg je er nou voor dat je email wel wordt geopend en kliks genereert?

Er zijn een aantal factoren die een grote rol kunnen spelen. In deze blog geef ik drie tips die ervoor zorgen dat jouw email wel de aandacht krijgt die het verdient: woordkeuze, personalisatie en call to action (CTA).

Tip 1: Woordkeuze

Weten voor wie je schrijft, wie je doelgroep is, bepaalt alles. Kies de juiste woorden om het gesprek aan te gaan. Dit is afhankelijk van onder andere de leeftijd, het geslacht en de interesse van je doelgroep.

Een groot voordeel van email marketing is dat je heel veel vrijheid hebt. Je kunt spelen met de woorden. Een goede aandachtstrekker is bijvoorbeeld een pijnpunt adresseren in het onderwerp of de eerste alinea. De lezer herkent zich erin en op deze manier wordt de interesse gewekt om verder te lezen.

Tip 2: Personalisatie

Maak je email zo persoonlijk mogelijk. Tegenwoordig ontvangen we ontzettend veel emails en de generieke emails zijn de eerste die je ongelezen verwijdert, toch? Spreek je lezer persoonlijk aan, door bijvoorbeeld in het onderwerp de naam van de ontvanger te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om je content af te stemmen op de interesses van de ontvanger. Dit kan heel eenvoudig met dynamische content en segmentatie.

Tip 3: Call to Action

Je hebt zoveel om te delen en het liefst combineer je dat, in al je enthousiasme, in één email. Uit evaring blijkt dat hoe korter en meer to the point de email is, hoe hoger het aantal kliks. Als de lezer te ver naar beneden moet scrollen ben je ze vaak al kwijt. En hoe meer call to actions in je email hoe groter de kans dat de lezer helemaal niet klikt. The paradox of choice, teveel keuze leidt tot geen keuze. En dat is nu net niet wat je wilt.

In het kort: maak je email aantrekkelijk door de juiste woorden te gebruiken, het persoonlijk te maken en to the point. Heb je hulp nodig bij je email marketing? Ik geef je graag tips en adviezen, “they are just one click away”.